Onvoldoende wetenschappelijke onderbouwing
Geplaatst op: 24-01-2025
Aantal keer bekeken: 78

Meer artikelen in deze categorie

10
april
2025

Sina Ansari Ramandi, cardioloog en onderzoeker uit Iran

'Nederland biedt veel kansen om jezelf te ontwikkelen'

Mohammad Mostafa Ansari Ramandi is Iraans cardioloog en onderzoeker. Sinds vier jaar werkt hij als arts-onderzoeker in het UMC Groningen (UMCG). Ansari Ramandi doet promotieonderzoek naar de transpositie van de grote vaten. Afgelopen zomer behaalde hij zijn BIG-registratie.

[...]

Gepubliceerd in De Cardioloog nr. 2, uitgave van BPM Medica voor specialisten in de cardiologie, april 2025.

01
april
2025

Netcongestie in Amsterdam-Oost

Amsterdamse stroomnet kan de vraag naar elektriciteit niet aan

Amsterdam staat aan de vooravond van de grootste verbouwing in de stad sinds de aanleg van het gasnet, zo’n tweehonderd jaar geleden. Want zo zou je de uitbreiding van het elektriciteitsnet de komende jaren best kunnen typeren. Wat betekent deze energietransformatie voor Amsterdam Oost? 

[...]

Gepubliceerd in e Brug, krant voor Amsterdam-Oost en omstreken, april 2025.

19
maart
2025

Hartchirurg Ferdi Akca

‘Endo-CAB is bij ons de standaard­behandeling geworden’

Minder bloedverlies, minder hartritmestoornissen en een sneller herstel, dat zijn de voordelen van Endo-CAB, een minimaal invasieve bypassoperatie bij patiënten met een of meerdere vernauwingen van de kransslagaders. In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven doen ze er al sinds 2021 ervaring mee op. Hartchirurg Ferdi Akca hoopt dat deze techniek zich spoedig verder zal verspreiden, nationaal en internationaal.

[...]

Publicatie: DOQ, nieuwssite voor huisartsen en medisch specialisten, 19 maart 2025.

 

04
maart
2025

Flevopark

Vrienden van het Flevopark vreest kaalslag door bomenkap

Het water stijgt en het Flevopark verzakt, dat is het verwachte scenario voor de komende tientallen jaren. Alleen: hoe bescherm je het park daartegen, en tegen welke prijs? Kies je voor natuur of kies je voor een aangeharkt recreatiepark? Voor natuur uiteraard, stellen de Vrienden van het Flevopark. Tijdens een wandeling door het mooiste park van Amsterdam-Oost leggen ze uit waarom.

[...]

Publicatie: De Brug, krant voor Amsterdam-Oost, maart 2025.

 

 

25
febr
2025

Glaucoom

Revolutionaire verandering van het behandelparadigma van glaucoom op komst

SLT als mogelijke eerste behandelkeuze, inzet van AI bij glaucoomonderzoek, verfijning van minimaal invasieve glaucoomchirurgische technieken (MIGS) en de overgang van minims naar multidose-druppelverpakkingen. De ontwikkelingen op glaucoomgebied zijn in volle gang. Voorzitter van de Nederlandse Glaucoomgroep (NGG) dr. Hans Lemij licht de recente baanbrekende publicaties toe en kijkt als scheidend voorzitter terug op dertig jaar voorzitterschap van een groeiende en dynamische werkgroep. 

[...]

Gepubliceerd in De Oogarts, februari 2025.

19
febr
2025

Preventieve cardiologie

Beter voorkomen dan behandelen

De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) kent sinds 2024 een nieuw aandachtsgebied: Preventieve cardiologie. Dr. Ruud Spee, cardioloog in het Máxima Medisch Centrum (MMC) en voorzitter van de NVVC-werkgroep Cardiolvasculaire Preventie en Hartrevalidatie (CPH), benadrukt het belang van preventie om erger te voorkomen.

[...]

Gepubliceerd in de Cardioloog, uitgave van BPM Medica voor specialisten in de cardiologie, februari 2025. 

05
febr
2025

Het Afvalpaleis in de Dapperstraat wil bestaanszekerheid

'We zijn een duurzaamheidsproject voor en door de buurt'

Kringloopwinkel, buurtkamer, groenproject, Repair Café, het Afvalpaleis beantwoordt ruimschoots aan de duurzaamheidsagenda van stadsdeel-Oost. Bovendien bereikt ze ook mensen met een smallere beurs. Toch is de toekomst van het Afvalpaleis, gevestigd in een antikraakpand bij de Dappermarkt, onzeker.

[...]

Gepubliceerd in De Brug, krant voor Amsterdam-Oost, januari 2025.

17
jan
2025

VWS-beleid voor 2025

Steun voor en zorgen over aangekondigd VWS-beleid

September 2024 presenteerde minister Fleur Agema haar VWS-beleid voor 2025. Wat vinden InEen-leden van de plannen? En wat zijn hun adviezen voor de minister?

Gepubliceerd in InEen, magazine voor de eerste lijn, januari 2025.

06
jan
2025

Wat kunnen bewoners zelf doen om elkaar beter te helpen?

Minder druk op de huisarts door bewonersinitiatieven

De overheid verwacht steeds meer van burgers zelf. Ondertussen kan de huisarts door personele krapte de zorgvraag van mensen steeds minder goed aan. Wat kunnen bewoners zelf doen om elkaar beter te helpen? Roelof Dilling, voorzitter bewonersinitiatief Stichting Grolloo Zorgt, en Gerald Koekoek, huisarts huisartsenpraktijk Hollandscheveld, over de kracht van bewonersinitiatieven.

[...]

Gepubliceerd in InEen, magazine voor de eerste lijn, januari 2025.

 

19
dec
2024

Prof. dr. Caroline Klaver

Hoe verdeel je een beurs van 22 miljoen euro?

Begin 2024 kreeg prof. dr. Caroline Klaver, hoogleraar Epidemiologie en Genetica van oogziekten aan het Erasmus MC en het Radboudumc, de Zwaartekrachtsubsidie toegekend. Deze consortiumbeurs van maar liefst 22 miljoen euro kreeg ze voor Lifelong VISION, een tienjarig onderzoeksprogramma voor de ontwikkeling van therapieën voor erfelijke netvliesaandoeningen en maculadegeneratie.

[...]

Gepubliceerd in De Oogarts & Oogheelkunde Vandaag, december 2024.

Nieuwere artikelen 1 2 3 4 5 6 7 8 Oudere artikelen